کد خبر 8433
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۱
- ۰ نظر
- چاپ
جمعي از اهالي و متوليان فرهنگ و هنر در اعتراض به اتفاقات رخ داده در به اصطلاح جشن سينماي ايران تصريح کردند اين اتفاقات در شان سينماي ايران نيست و بايد در وضعيت خانه سينما تجديدنظر شود.
به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، اتفاقات رخ داده در چهاردهمين جشن سينماي ايران و صدور بيانيه ي قابل تامل در حمايت از اين رفتار ناشايست از سوي خانه سينما، انتقاد و اعتراض اهالي فرهنگ و هنر را برانگيخت.
اتفاقاتي که در چهاردهمين جشن سينماي ايران رخ داد رويداد غم انگيزي براي فرهنگ و هنر اين کشور بود. متاسفانه در اين جشن، فضا براي سخنراني ها و احياي فتنه اي مرده مهيا شده بود و سخناني در اين مراسم زده شد که دل اهالي فرهنگ و هنر را به درد آورد.
سياه ترين بخش اين جشن صحبت هاي اصغر فرهادي در حمايت از برخي عناصر مساله دار و رفتارهاي صورت گرفته پس از آن بود.
اما اين پايان ماجرا نبود. حرف هاي فرهادي، لغو پروانه نمايش فيلمش را به دنبال داشت. فرهادي براي جبران اشتباهش عذرخواهي کرد و پروانه ساخت فيلم وي نيز آزاد شد.
در ادامه اين اتفاقات، 'جواد شمقدري' معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با توجه به اتفاقات رخ داده در جشن سينماي ايران از مردم عذرخواهي کرد، اين عذرخواهي با حمايت دکتر 'سيد محمد حسيني' وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همراه بود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سخناني با اشاره به اتفاقات رخ داده، تلاش براي زنده کردن يک فتنه مرده را تقبيح کرد و اين اتفاقات را نه به هنرمندان بلکه به گردانندگان اين جشن مرتبط دانست.
مديرعامل خانه سينما در واکنش، طي نامه اي که ادبيات نامتعارفي در آن به کار گرفته شده بود، به سخنان وزير ارشاد پاسخ داد به گونه اي که بسياري از اهالي هنر، اين واکنش و اتفاقات رخ داده را که با بستر سازي خانه سينما آغاز شده بود تقبيح کردند.
** اتفاقات جشن سينماي ايران در شان سينماي ما نيست
'عبدالله باکيده' کارگردان سينماي دفاع مقدس در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگي ايرنا گفت: اعتقاد دارم برخي از هنرمندان ما در سال هاي اخير به بيراهه رفته اند و تلاش دارند، از هنرمندان ديگر کشورها تقليد و دفاعيات خود را در موضوعات مختلف غير هنري مطرح کنند.
وي افزود: ابزار هنرمند براي بيان حرف هايش يک اثر هنري است و هنرمندان و فيلمسازان ما نيز در صورتي که حرفي براي گفتن دارند مي توانند در قالب آثارشان از موضوعي انتقاد کنند.
کارگردان فيلم سينمايي 'پوتين' خاطرنشان کرد: خانه سينما از بدو تاسيس، محلي براي جلوگيري از پراکندگي هنرمندان و ايجاد يک گروه صنفي سينمايي بود، اما امروز با بازبيني وضعيت اين نهاد سينمايي درمي يابيم که وضعيت صنفي در خانه سينما بشدت تضعيف شده است.
باکيده يادآور شد: اتفاقات رخ داده در جشن سينماي ايران و بيانيه هاي منتشره پس از آن در دفاع از اين حوادث به سود سينماي ايران نيست و جامعه هنري ما نبايد وارد سياسي بازي شود.
وي تصريح کرد: خانه سينما وظايف ديگري دارد و بايد به وضعيت معيشتي و رفاهي هنرمندان برسد و از جنجال سازي دوري کند.
اين کارگردان سينما، برخورد مسئولان خانه سينما با معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را صحيح ندانست و خواستار اصلاح اين نوع برخوردهاي حاشيه اي و جنجالي شد.
باکيده همچنين خواستار حل مشکلات خانه سينما و معاونت سينمايي ارشاد در فضايي آرام شد.
تهيه کننده سينما: خانه سينما برود مشکلات اهالي سينما را حل کند
'مهدي عظيمي' تهيه کننده سينما و تلويزيون نيز با بيان اينکه خانه سينما يک واحد صنفي است، تاکيد کرد: خانه سينما به جاي ورود به بحث هاي سياسي، مشکلات اقتصادي، رفاهي، بيمه و مسکن اعضاي خود را حل کند.
وي پيشنهاد کرد که سينماگران اشخاصي که مسئوليت نمايندگي آنها را برعهده گرفتند را بشناسند و بدانند که همه مشکلات سينما را رها کردند و به کارهاي سياسي که در حوزه وظايف آنها نيست، مي پردازند.
وي به يکي از اعضاي خانه سينما که در حين کار دچار حادثه شده اشاره کرد و افزود: سال گذشته 'مصطفي کرمي' در حادثه اي دچار برق گرفتگي شد و دست خود را از دست داد و هم اکنون نه تنها براي گذران زندگي بلکه براي درمان خود نيازمند کمک مسئولان مربوطه است. هيچ اقدامي از سوي خانه سينما براي کمک و ياري به وي نشده است.
به گفته اين تهيه کننده، اگر مسئولان خانه سينما راست مي گويند مشکلات اعضاي خود را حل کنند، مملکت به اندازه کافي آدم روشنفکر و فهميده دارد که راجب مسائل سياسي نظر بدهند.
تهيه کننده تله فيلم 'عبور در غبار' يادآور شد: 'جواد شمقدري' معاون سينمايي کارگردان، 'سيداحمد ميراعلايي' مدير بنياد سينمايي فارابي تهيه کننده، 'سيدعليرضا سجادپور' رييس شوراي صنفي نظارت و ارزشيابي تهيه کننده و فيلمنامه نويس و 'شفيع آقامحمديان' مديرعامل مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي کارگردان و تهيه کننده هستند و تقريبا تمام کساني که در حوزه معاونت سينما زحمت مي کشند همه سال ها در سينما کار کردند و جزو هنرمندان سينما هستند.
عظيمي به دوره اي اشاره کرد که يک دامپزشک مديريت نظارت و ارزشيابي را برعهده داشت و خاطر نشان کرد: همه اينها از جنس سينما هستند و درد سينما را درک مي کنند و قابليت حل مشکلات سينما را دارند.
** تعداد اندکي از اهالي سينما با عسگرپور موافق هستند
وي با بيان اينکه تعداد اندکي از اهالي سينما با عسگرپور موافق هستند، گفت: اين افراد مشخص هستند و اينها فکر مي کنند که سينما مال آنها و هر تصميمي در مورد سينما بايد با هماهنگي آنها باشد، حتي اگر حرف ضدانقلابي بزنند همه بايد از آنها تعريف و تمجيد کنند.
اين تهيه کننده سينما و تلويزيون اقدام اخير شمقدري را بسيار مناسب دانست و افزود: نامه معاون سينمايي درست ترين و پسنديده ترين برخورد بود و شايد بهتر بود قبل از اينکه اين آقايون به خودشان حق بدهند جسارت بزرگتري را بکنند اين اتفاق مي افتاد.
** آقاي عسگرپور سابقه انقلابي تان را خرج ضدانقلاب نکنيد
حجت الاسلام دکتر 'علي جعفري' استاد دانشگاه امام صادق (ع) درباره نامه تند 'محمد مهدي عسگرپور' مدير عامل خانه سينما به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: آقاي عسگرپور سابقه انقلابي و سينمايي تان را خرج ضدانقلاب نکنيد.
وي افزود: تاسيس خانه سينما و تجميع صنوف سينما در آنجا مظلوميت سينما را دوچندان ساخته و عده اي به نام سينما، هنر و فرهنگ ، بدترين وضعيت را براي آن ايجاد کردند، ضمن اينکه به نام سينما به جنگ سينما رفتن، کار خيلي عجيبي است.
حجت الاسلام جعفري با تاکيد بر اينکه در هيچ جاي دنيا مسئولان صنفي سينما اين چنين بي پروا به زيان سينما عمل نمي کنند، اظهار داشت: فکر نمي کنم در هيچ کشوري، صنف هنري اينقدر از طرف نظام و حکومت تحمل شود. اين صنف و يا کساني به نام آن، به حکومت و آرمان هاي آن دهن کجي مي کنند.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: وقتي در جشن خانه سينما به نظام جمهوري اسلامي توهين مي شود، معاون سينمايي به عنوان مسئول حکومتي بايد عکس العمل نشان دهد و اين صنف است که بايد مسئوليت خود را درست انجام دهد و به فکر سينما باشد نه دهن کجي به حکومت.
جعفري متذکر شد: در اين ماجرا نه به معاونت سينمايي و وزير ارشاد ضربه مي خورد و نه اين صنف مي تواند ضربه اي به حکومت وارد کند. هزاران قدرت بزرگتر از خانه سينما نتوانستند ضربه اي به حکومت بزنند. عسگرپور شايد خود متوجه نباشد که همه سابقه انقلاب و هنري اش را خرج چه کساني مي کند.
وي خطاب به مدير عامل خانه سينما گفت: آقاي عسگرپور، سابقه انقلابي و سينمايي تان را خرج ضدانقلاب نکنيد. مردم بايد دوستداران و دلسوزان سينما و حکومت جمهوري اسلامي را بشناسند و تکليف شان را با آنهايي که ماهيت ضدانقلابي دارند مشخص کنند و سينما را از چنگال آنها نجات دهند.
اين استاد دانشگاه به عسگرپور توصيه کرد که از سرنوشت موسوي، کروبي و خاتمي عبرت بگيرد چرا که آنان هم اکنون در حال محکوم کردن خود هستند.
جعفري تصريح کرد: افراد خيلي بزرگتر از عسگرپور که از سوي آمريکا نيز بسيار حمايت شدند، نتوانستند خدشه اي به انقلاب و آرمان هاي آن وارد آورند. آنها به اصلاحات بيشتر از جمهوري اسلامي خيانت کردند و اصلاحات را براي هوسراني هاي خود در تابوت گذاشتند. اينها هم مي خواهند سينما را در تابوت بگذارند و اين اقدام خيلي عجيبي است.
** مسئولان خانه سينما بايد از مردم عذرخواهي مي کردند
'حميد بهمني' کارگردان فيلم سينمايي 'گلوگاه شيطان' نيز با اشاره به بيانيه معاون سينمايي وزارت ارشاد در عذرخواهي از مردم براي اتفاقات رخ داده در چهاردهمين جشن سينماي ايران گفت: خانه سينما بايد براي اتفاقات و سياسي بازي هاي اتفاق افتاده در اين جشن از ملت ايران عذرخواهي مي کرد.
وي افزود: سال هاست که جشن خانه سينما برگزار مي شود و در هر دوره بنا به دلايلي در اين رويداد هنري حضور نداشتم.
وي خاطر نشان کرد: اتفاقاتي که در سال هاي اخير در اين جشن رخ داده در شان سينماي ايران نيست و بسياري از مسائل در اين جشن رعايت نمي شود. نمونه بارز آن اتفاقات صورت گرفته در جشن اخير است.
کارگردان فيلم سينمايي 'آن مرد آمد' تصريح کرد: متاسفانه امروز خانه سينما به جاي بررسي و رفع معضلات فيلمسازان ما به محلي براي جدل با معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تبديل و خاکريز کساني شده است که به دنبال ضربه زدن به نظام هستند.
بهمني متذکر شد: خانه سينما در حال حاضر در مسير صحيحي حرکت نمي کند و به بيراهه مي رود.
وي ادامه داد: بيانيه 'جواد شمقدري' معاون سينمايي ارشاد را خواندم و بسيار ناراحت شدم. در جايي که خانه سينما از اتفاقات رخ داده در چهاردهمين جشن سينماي ايران عذر خواهي نمي کند، شمقدري از ملت شريف ايران عذرخواهي مي کند.
اين کارگردان سينما تاکيد کرد: خانه سينما بايد از برخي باندبازي ها و سياسي بازي ها فاصله بگيرد و به جاي اين حرکات به حل مشکلات هنرمندان بپردازد.
وي افزود: خانه سينما و مسئولان اين نهاد سينمايي به جاي اين حاشيه ها از خود بپرسند تاکنون چه فعاليت هايي براي بهبود وضعيت معيشت بازيگران پيشکسوت انجام شده و در اين راه چه قدم هايي برداشته اند.
بهمني؛ معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را رکن اساسي در تدوين سياست هاي سينمايي کشور دانست و خواستار همکاري نزديک و تنگاتنگ خانه سينما با اين نهاد شد.
** مسايل رخ داده به نفع سينماي کشور نيست
'علي معلم' تهيه کننده سينما نيز تاکيد کرد: وزير اهل گفت وگو و تعامل است.
معلم افزود: مسايل رخ داده در حوزه سينما در چند روز اخير به هيچ عنوان به نفع سينماي کشور نيست و مي بايست وزير ارشاد هر چه زودتر وارد عمل شود و با تعامل و گفت و گو اين مشکل را برطرف کند.
وي گفت: در ديدارهايي که با وزير ارشاد داشتم، ايشان را فردي اهل گفت و گو و تعامل ديدم و يقينا در اين مشکل هم مي تواند راهگشا باشد.
تهيه کننده فيلم 'ال' گفت: نبايد با مسايل فرهنگي جنجالي برخورد کرد، در آن صورت ديگر اسم آن را فرهنگ نمي توان گذاشت.
معلم، استفاده از ادبيات ناسالم در سينما را رد کرد و گفت: مردم از اهالي سينما الگو برداري مي کنند و نبايد الگوي نامناسبي براي آنان بود.
معلم يادآور شد: درمراسم خاص مثل جشن خانه سينما نبايد مسائل سياسي بيان شود، در آن صورت ديگر ماهيت آن برنامه از بين مي رود مي شود و همين مي شود که امروز مشاهده مي کنيم.
** مخملباف، ايراني نيست
'امير حسين شريفي' تهيه کننده فيلم سينمايي 'اشک سرما' با اشاره به اتفاقات اخير در چهاردهمين جشن سينماي ايران گفت: مخملباف و افرادي همچون وي، هنرمند ايراني نيستند و بهتر است نام اين افراد را وطن فروش بگذاريم.
وي افزود: مخملباف ديگر هنرمند نيست زيرا وطن خود را به بهاي دعوي روشنفکري داشتن فروخته و جايگاهي در ميان هنرمندان ما ندارد که برخي آرزوي بازگشتش به کشور را در جشن سينماي ايران مطرح مي کنند.
شريفي خاطر نشان کرد: افرادي همچون وي بايد مسايل شخصي خود را پيگيري کنند. بهتر است به جاي پيشنهاد پهن کردن فرش قرمز براي چنين افرادي بدانيم آنان وطن فروش هستند.
تهيه کننده سريال 'خانه بي پرنده' تصريح کرد: سينماگران ما اساسا سياسي نيستند. بهتر آنکه به جاي حرف زدن، سخنان خود را در قالب آثارمان بيان کنيم.
وي گفت: دامن زدن به اتفاقات پس از جشن سينماي ايران و صدور بيانيه در دفاع از اين حرکت به صلاح سينماي ايران نيست.
شريفي خاطر نشان کرد: بهتر بود فرهادي در ديداري خصوصي با مسئولان معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پاسخگوي رفتار خود مي شد و اين موضوع به رسانه ها و صدور بيانيه ها ختم نمي شد.
نکات بسياري در رفتار هيات مديره خانه سينما در دفاع از حرکت ناشايست برخي در چهاردهمين جشن سينماي ايران وجود دارد.
نخست آنکه آرزو براي بازگشت يک ضد انقلاب به کشور به راستي چه معنايي مي تواند داشته باشد؟ آيا اين حرف به معناي زير سئوال بردن نظام مقدس جمهوري اسلامي نيست. از آن که بگذريم بسياري از کساني که رفتار سوال برانگيزي در جشن سينماي ايران از خود انجام دادند در بسياري از کارهاي تلويزيوني و سينمايي فعاليت و از بودجه دولتي استفاده مي کنند. جالب آنکه با تمام وجود نيز بر دولت مي تازند. به راستي اين سياست يک بام و دو هوا چه تعريفي مي تواند داشته باشد.
بيانيه شمقدري در عذرخواهي از مردم به عنوان متولي امور سينمايي کاري شايسته و بجا بود و نشان از ارزش هاي اين مدير سينمايي در کشور دارد.
اما از عسگرپور نيز توقع نمي رفت با آن الفاظ ناشايست به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بتازد و ناجوانمردانه تمام فعاليت هاي فرهنگي دوره ايشان و معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را زير سئوال ببرد، در حالي که بسياري از فيلم هاي پشت خط مانده در دوره اصلاحات با درايت تيم جديد معاونت سينمايي به اکران عمومي رسيدند.
به هر حال مشخص نيست اين جبهه گيري هاي بيهوده و تلاش براي تخريب فعاليت هاي معاونت سينمايي چه اهدافي را دنبال مي کند.
** تعظيم مقابل جريان فتنه شايسته هنرمندان نيست
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان هرمزگان با تقبيح برخي حرکت هاي صورت گرفته در جريان جشن خانه سينما گفت:تعظيم هنرمندان و سينماگران در مقابل جريان فتنه شايسته نيست.
همايون اميرزاده افزود: اتفاقات رخ داده درجريان جشن خانه سينما نشان داد همين افراد که مدعي لزوم پرهيز ورود هنرمندان به جبهه گيري هاي سياسي هستند در رفتار و گفتارشان دچار تناقض هستند.
وي ادامه داد: نگاه رئوف نظام جمهوري اسلامي همواره شامل همه جريانات فرهنگي و هنري بوده است اما شايسته نيست عده اي افراد و عناصر معلوم الحال از آستانه تحمل بالاي نظام سوء استفاده کرده و با گستاخي درصدد دفاع از جريان مرده فتنه باشند.
اميرزاده تصريح کرد: قطعا محل رسيدگي جدي به اين وقايع ناخوشايند خانه سينما است و اين حرکات فرصتي براي مردم فراهم کرد تا ماهيت افراد ضد انقلاب را بهتر شناسايي شود.
** هنرمندان معاند و ضد انقلاب جايگاهي در نظام اسلامي ندارند
سرپرست حوزه هنري استان زنجان گفت: هنرمنداني که به مخالفت با انقلاب و مباني آن مي پردازند جايگاهي در نظام اسلامي ندارند.
'حسين نظري' به اقدام توهين آميز برخي افراد در جشن خانه سينما در تجليل از عناصر ضد انقلاب و معاند با نظام اسلامي اشاره کرد و افزود: فصل الخطاب تمامي برنامه ريزي و اقدامات درکشور توجه به اصول و مباني ارزشهاي انقلابي است.
وي ياد آورشد: متاسفانه برخي از هنرمندان همچون مخملباف، از امکانات و ظرفيت هاي نظام اسلامي بهره گرفته و به جايگاه خاصي دست يافته و پس از آن به مخالفت با نظام اسلامي پرداختند.
نظري، با بيان لزوم بازنگري در وضعيت خانه سينما افزود:افرادي که با مباني ارزشي تقابل مي کنند يقينا جايگاهي در ميان مردم ندارند.
** مديرکل ارشاد يزد خواستار تجديد نظر در وضعيت خانه سينما شد
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد ضمن محکوميت اقدام ناشايست مدعوين خانه سينما در تجليل از يک ضدانقلاب گفت:هنرمندان کشور ثابت کرده اند که هيچگاه بازيچه امثالي چون مخلباف نمي باشند.
'محمود عاليشوندي ' گفت: هنرمندان اين استان همگام با هنرمندان سراسر کشور با کساني که همراه با جريان فتنه در اين برهه از زمان با دشمن گام برمي دارند و آب به آسياب دشمن مي ريزند مقابله مي کنند.
وي با بيان اينکه بسياري از دشمنان براي مشکل آفريني براي کشور اسلامي کمر همت بسته اند ، افزود: هنرمندان اين مرز و بوم هرگز اجازه نخواهند داد دشمن خدشه اي به نظام انقلاب اسلامي وارد کند.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد اظهار داشت: هنرمندان در همه صحنه ها ثابت کرده اند که بازيچه امثالي چون مخلباف و دلدادگان به جريان ضد انقلاب نيستند.
عاليشوندي با يادآوري اينکه روزي مخملباف فيلم توبه نستوه مي ساخت اما امروز به دامان ضد انقلاب پناه برده است ،افزود: خودش مصداق اصلي شخصيت اين فيلم است و بايد توبه کند.
وي اضافه کرد: مخملباف يکروز خودش افراد ضد انقلابي را زير سئوال مي برد اما حالا خودش اعتقادات مذهبي را زير پا گذاشته و همه چيز را فراموش کرده است.
وي در ادامه گفتگو با ايرنا خواستار تجديد نظر در وضعيت خانه سينما شد.
** هنرمندان ضد ارزشي در جامعه اسلامي جايگاهي ندارند
رييس حوزه هنري استان خراسان رضوي گفت: هنرمندان ضد ارزشي در جامعه اسلامي ما طرد شده و جايگاهي ندارند.
'سيد جواد رفائي' با ابراز تاسف از درگير کردن جامعه هنري با مسائل سياسي افزود: برخي هنرمندان ضد ارزشي با برگزاري مراسمي مانند جشن اخير خانه سينما در صدد هستند که مسائل مرده بعد از انتخابات سال گذشته را دوباره احيا کنند.
وي ادامه داد: اين دسته هنرمندان با طرح دوباره اين قبيل مسائل در صدد مطرح کردن خود در جامعه هستند در صورتي جايگاهي در جامعه اسلامي و در دل ملت ندارند.
رفائي تصريح کرد: خط هنرمندان ارزشي بطور کلي از هنرمندان ضد ارزشي جدا است.
وي در زمنيه موضع حوزه هنري تبليغات اسلامي در مورد اين دسته هنرمندان ضد ارزشي گفت: حوزه هنري که به تعبير مقام معظم رهبري اميد نظام است به توسعه ارزشهاي دين مبين اسلام و انقلاب در جامعه عنايت خاصي دارد و محل فعاليت هنرمندان معتقد به ارزشهاي نظام است.
اين مسوول گفت: با توجه به اين امر هنرمندان ضد ارزشي و غير متعهد جايگاهي براي فعاليت در حوزه هنري تبليغات اسلامي ندارند.
وي تاکيد کرد: مسوولان بايد با قاطعيت با اين دسته هنرمندان ضد ارزشي در جامعه برخورد کنند.
** مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان مواضع اخيرخانه سينما را محکوم کرد
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان اقدام اخير خانه سينما مبني بر زمينه سازي براي ظهور و بروز جريان فتنه را محکوم کرد.
حجت الاسلام و المسلمين ' حميد پورعيسي' اظهار داشت: ضرورت ايجاب مي کند که همه هنرمندان براي تحکيم بخشي و حمايت از سياست هاي ارزشي دولت ، گام بردارند.
وي افزود: حمايتهاي همه جانبه و پشتيباني بسيار زياد دولت نهم و دهم از برنامه هاي سينمايي کشور و کرامت بخشي به هنرمندان با توجه به سياستهاي ارزشي و همخواني و همگامي با ارزشهاي انقلاب اسلامي قابل تقدير و ستودني است.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان تصريح کرد: بعد از گذشت ماه ها از اقدامات جريان فتنه، انتظار مي رفت خانه سينما در هم جهت با خواست ملت گام بردارند اما متاسفانه شاهد دعوت و فضاسازي براي برخي عناصر معلوم الحال در جشن خانه سينما بوديم که مايه تأثر گرديد.
پورعيسي ضمن تقبيح وقايع مربوط به جشن خانه سينما افزود: عمل اين افراد و اقدامات آنان براي حمايت از جريان فتنه صلاحيتهاي آنان را براي حضور در جامعه هنري کشور مخدوش مي کند.
** حمايت اخير از عناصر ضدانقلاب همسويي با دشمنان نظام بود
رييس حوزه هنري استان کرمانشاه گفت: اقدام برخي هنرمندان کشور در جشن اخير خانه سينما در حمايت از عناصر ضد انقلاب و معاند نظام، همسويي با دشمنان نظام بود.
' عباس سروري ' با محکوم کردن بستر سازي خانه سينما براي اين رفتار ناشايست، افزود: در جشن اخير خانه سينما از هنرمندان کشور انتظار مي رفت که براي شناساندن ارزشهاي سينماي دفاع مقدس و آرمانهاي والاي انقلاب گام بردارند.
وي ادامه داد: اما آنچه رخ داد فقط دامن زدن به مسايل حاشيه اي نظام بود که در شرايط کنوني ديگر هيچ جايگاهي ندارند.
سروري با بيان اينکه خانه سينما يک مکان تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است، گفت: براي دست اندرکاران اين نهاد شايسته نيست که با چنين برنامه هايي شان آن جايگاه را پايين آوردند.
وي تصريح کرد: مذموم بودن اين حرکت آن هم در زمان گراميداشت سالگرد دفاع مقدس چندين برابر مي شود.
سروري گفت: در اين جشن مي شد با تجليل از بزرگان سينماي دفاع مقدس، ارزشهاي دوران جنگ تحميلي را بيش از گذشته به گوش جهانيان رساند نه اينکه با يک حرکت ناشايست، با آنان همسو شد و از عنصر معاند نظام دفاع کرد.
وي با ابراز بدبيني از وضعيت رخ داده در جشن اخير خانه سينما ، تصريح کرد: نبايد با تابع شدن بر احساسات و تسري مسائل سياسي در همه موضوعات ، آرمانهاي نظام را ناديده گرفت.
رييس حوزه هنري کرمانشاه در خصوص موضع گيري مسوولان خانه سينما راجع به بيانيه اي که معاونت سينمايي ارشاد در اين راستا صادر کرد، گفت: همراهي نکردن مسوولان خانه سينما با وزارت ارشاد در اين خصوص عملي است که بشدت آن را محکوم مي کنم.
وي اظهار داشت: هر آنچه که موجب تضعيف نظام ، فرهنگ و ارزشهاي والاي ايران اسلامي شود ، از سوي هر کسي که صورت گيرد، قطعا محکوم است.
سروري در پايان افزود: اکنون در شرايط جنگ نرم استکبار جهاني قرار داريم و بايد مراقب باشيم زمينه را براي اهداف شوم دشمنان در کشور فراهم نکنيم.
**همراهي با دشمنان کار شرافتمندانه اي نيست
تبريز- سرپرست انجمن سينماي جوانان ايران- دفتر تبريز گفت: همگام شدن با اهدف دشمنان ديرينه که ماهيت آن ها نيزبراي همگان مشخص شده است کار شرافتمندانه اي نيست.
سيد وحيد فاطمي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، اظهار داشت: طبيعتا هر فرد ايراني بايد در روزهاي سخت حامي و سنگربان کشورش باشد و در مقابل دشمنان انقلاب اسلامي بايستد و همگام شدن با فتنه منزوي شده از صحنه اجتماعي در اين شرايط کار نادرستي است.
وي افزود: حرکت هاي هنرمندان بايد شعورمندانه باشد نه شعارمندانه و اگر اختلافي بين برخي افراد وجود دارد بايد ميان خود آن ها حل شود و نبايد اسرار خانه را به بيرون منتقل کرد.
فاطمي ادامه داد: استکبار ما را به عنوان برده و دستاويزي براي رسيدن به اهداف خود مي خواهد و کرامتي که براي ما قايل هستند در حد يک کارگر است و هيچ اهميتي به تخصص و هنر ما نمي دهد.
وي عنوان داشت: اگر کسي براي اعتقادات خود قصد مبارزه دارد بايد در کشور خود و در کنار مردم باشد و نبايد به آغوش به ظاهر گرم و پوشالي دشمن گريخته و مايه سوء استفاده هاي سياسي آن ها شود.
سرپرست انجمن سينماي جوانان ايران- دفتر تبريز با اشاره به اقدام غيرمنطقي برخي هنرمندان در جشن خانه سينما و تجليل آن ها يک عنصر ضد انقلاب، تاکيد کرد: اين اتفاق باعث تاسف است و يک حرکت شعورمندانه سياسي نيست بلکه با تحريک و بستر سازي خانه سينما صورت گرفته است.
فاطمي افزود: نظام سرمايه داري در حال افول است و ما هنرمندان نيز بايد توجه داشته باشيم تا بازيچه سياست پيشگان و سرمايه داران قرار نگيريم.
** مديرکل ارشاد استان کرمان خواستار تجديد نظر در وضعيت خانه سينما شد
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمان اقدام مسوولان خانه سينما عليه مسوولان ارشاد و همراهي آنان با جريان ضد انقلاب را در راستاي خشنودي استکبار دانست.
'احمد سعيدي' افزود: حرکت انجام شده در جشن خانه سينما حرکت ضد انقلاب است و جاي ترديد در آن وجود ندارد.
وي ادامه داد: قوه قضائيه و مسوولان قضايي بايد با اين گونه تفکرات و رفتارها برخورد نمايند.
وي اظهار داشت: امروز غرب براي حفظ خودش حوزه فرهنگ را به عنوان حوزه راهبردي انتخاب کرده و براي اينکه بتواند قدرتي را حفظ کند از طريق فرهنگ وارد اين عرصه شده است.
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمان با بيان اينکه طراح و مبتکر فتنه سال گذشته دنياي غرب است و حرکت هايي نيز که امروز در گوشه اي از اين کشور صورت مي گيرد تحت تاثير دنياي استکبار غربي است.
وي تصريح کرد: آناني که در نظام جمهوري اسلامي همراه با جريان فتنه جمع مي شوند و درجهت خواست بيگانگان حرکت مي کنند، ضد انقلاب محسوب مي شوند و بايد از مجاري قانوني با اين حرکت زشت آنان برخورد شود.
سعيدي افزود: اين جريانها هيچ جايگاهي در ميان قاطبه ملت ندارند، چراکه جريان حقيقي ملت در راهپيمايي هاي سال گذشته در 9 دي و 22 بهمن نفرت و انزجار خود را صراحتا اعلام کرد.
وي گفت: تکليف اصلي اين افراد و جرياني که اينچنين در هر فرصت و بهانه اي به خود احازه مي دهد چهره نمايي کند برعهده مجاري قانوني است.
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمان با اشاره به لزوم تجديد نظر اساسي در وضعيت خانه سينما، عدم حضور دولتمردان در جشن خانه سينما را دليلي بر عدم مقبوليت اين جريان خزنده دانست.
** چهره واقعي برخي سينماگران نشان داده شد
يک نويسنده و کارگردان تبريزي گفت: چهره واقعي برخي سينماگران و حاميان آنها با اقدام اخير در خانه سينما نشان داده شد.
قربانعلي طاهر فر ضمن تقبيح اقدام فتنه گرانه برخي هنرمندان در جشن خانه سينما، اظهار داشت: مشي اين افراد و ديدگاه آنها نسبت به منافع نظام مقدس اسلامي مشخص شد و ما نير بايد حساب آن ها را از بقيه جدا کنيم.
وي افزود: ايکاش چشم بينايي بود و عمل اين عده قليل را مي ديد و در ذهن ثبت مي کرد تا در آينده سينما و فرهنگ ما دچار اين چنين آفت هايي نمي شد.
اين کارگردان ادامه داد: مسئولان سينمايي ما در وزارت ارشاد تاکنون سعه صدر زيادي در مقابل برخي افراد معلوم الحال نشان داده اند.
طاهرفر با اشاره به موضع گيري مسئولان خانه سينما بر عليه معاونت سينمايي ارشاد، اظهار داشت : بدون ترديد افرادي که بر عليه معاونت سينمايي موضع گيري مي کنند در آينده نه چندان دور حرف هاي خود را پس خواهند گرفت.
وي اضافه کرد: مشخص شد کساني که آرزوي برگشتن مخملباف به ايران را کرده اند خواستار کدام نظام سينمايي در ايران هستند.
طاهرفر ابراز داشت: کساني که با جريان فتنه همراهي کرده و شعارهاي آن چناني مي دهند، سينماي فاخر ما را با سياست آغشته کرده اند و کار خود را با اين عمل زير سئوال مي برند.
** خانه سينما نبايد بر خلاف خواست ملت عمل کند
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان با انتقاد از بستر سازي خانه سينما براي تجليل از عناصر ضدانقلاب گفت: خانه سينما نبايد بر خلاف قانون، نظام و خواست ملت موضع گيري کند.
حجت الاسلام سيد لطف الله سپهر افزود: اصحاب هنر و سينما و جامعه سينمايي کشور افرادي هستند که دربين آحاد مردم و خانواده ها جايگاه ويژه اي دارند و مردم آنان را جزيي از خانواده خود مي دانند.
وي اضافه کرد: مردم براي هنرمندان فعال در همه بخش هاي سينما و موسيقي و نمايش و ...احترام خاصي قائل هستند و اين توقع هست که هنرمندان و مسوولان خانه سينما نيز به طور متقابل براي راي ملت و ميثاق ملي احترام قائل باشند ونسبت به قانون اساسي مسوول و التزام خود را نسبت به اصول سياست هاي نظام درعمل نشان دهند.
مدير کل فرهنگ و ارشاداسلامي خوزستان با تقبيح بستر سازي خانه سينما براي اين حرکت ضد ارزشي گفت: هنرمندان مراقب باشند با اظهار نظرها و رفتارهاي خاص بين خود و مردم فاصله نياندازند .
سپهر با اشاره به حرکت برخي از سينماگران در جشن خانه سينما در حمايت از خارج نشينان مخالف نظام ادامه داد: اين افراد با فعاليت ها و موضع گيري هاي نادرست خود در طول اين چندسال نسبت به نظام و قانون اساسي ونظر و خواست ملت، استحقاق توجه را ندارند.
وي با اشاره به ظرفيت بالاي نظام جمهوري اسلامي گفت: خانه سينما نبايد بر خلاف قانون، نظام و خواست ملت عمل کرده وموضع گيري کند.
وي خاطرنشان کرد: اين موضع گيري منجر به فاصله مردم از جامعه هنري کشور مي شود ،درعين حال جمهوري اسلامي به دليل ظرفيت ها و توان بالايي که دارد دراين سه دهه توانسته به سطحي از توانمندي و پويايي برسد که هنرمندان متعهد بسياري تربيت کند و با رفتن چند چهره ،کشور با خلا هنرمند سينمايي مواجه نشود.
** يک مسوول فرهنگي، اقدام برخي هنرمندان در جشن اخير خانه سينما را محکوم کرد
معاون فرهنگي، هنري اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمانشاه اقدام برخي از هنرمندان در تجليل از محسن مخملباف کارگردان ايراني معاند نظام و زمينه سازي براي آن از سوي برخي مسوولان خانه سينما را محکوم کرد.
' بهرام فاضلي زاد ' افزود: بستن دستبند سبز و تجليل از مخلمباف که اکنون يکي از عناصر ضد انقلاب و معاند با نظام اسلامي است، توسط برخي از هنرمندان در جشن خانه سينما، حرکتي هنجارشکنانه بود.
وي حمايت احتمالي خانه سينما از اين گونه حرکات را نيز کاري اشتباه عنوان کرد و گفت: در جلسه اي که کاملا رسمي است انجام اين گونه رفتارها ، معناي ديگري دارد.
فاضلي ادامه داد: موضع وزارت ارشاد در اين زمينه کاملا درست و بجا بوده است و اگر انجام اين گونه حرکات ناشايست استمرار پيدا کند، اين موضع گيريها قوت بيشتري نيز خواهد يافت.
اين مسوول فرهنگي در خصوص نحوه برخورد با عاملان اين اقدام ناشايست، گفت: اظهار نظر شخصي در اين زمينه صحيح نيست، چرا که دستگاه قضايي براساس وظايف مشخص با افراد خاطي برخورد مي کند.
وي اقدام ياد شده را حرکتي نامطلوب خواند و اظهار داشت: خانه سينما يک نهاد کاملا هنري است و انجام اين گونه اقدامات سياسي و در يک جلسه رسمي که بازتاب خبري نيز دارد، نامناسب و نوعي هنجار شکني است.
خانه سينما به تازگي اقدام به برگزاري جشني کرد که در آن برخي از به اصطلاح هنرمندان در عملي ناشايست و در حرکتي نمادين اقدام به تجليل از برخي عناصر ضد انقلاب و معاند نظام کردند و خواستار بازگشت آنان به کشور شدند.
** حرکات اخير برخي به اصطلاح هنرمند، در بين مردم جايگاهي ندارد
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي گفت: حرکت اخير برخي به اصطلاح هنرمند در خانه سينما در بين مردم جايگاهي ندارد.
' محمدرضا سوقندي ' اظهارداشت: مردم هميشه نشان داده اند درنزد آنان، افراد به ميزان پايبندي به ارزشهاي انقلاب مورد احترام، الگو و اسوه هستند.
وي گفت: بهتر است حداقل برخي که به ارزشهاي اسلامي اهانت مي کنند از مردم عقب نيافتند زيرا مردم بصيرت دارند و همه رفتار، اعمال و حرکات آنها را از طريق رسانه هاي مختلف رصد کرده و پيگيري مي کنند.
سوقندي افزود: دست زدن به چنين حرکاتي در مراسمي عمومي نزد مردم جايگاهي ندارد و آنها تنها خود را به زحمت مي اندازند و نتيجه اي هم نخواهند گرفت.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي اظهارداشت: افراد اگر نقدي دارند جايش در چنين جشن عمومي نيست، بلکه نقد خود را بايد در حوزه تخصصي با حضور افراد صاحبنظر مطرح کنند.
وي با اشاره به اينکه حرکات اخير برخي به اصطلاح هنرمند را نبايد به کل هنرمندان نسبت داد، گفت: اکثر هنرمندان کشور افرادي هستند که دل در گرو ارزشهاي انقلاب اسلامي دارند و روي آوردن آنها به حوزه سينما و هنر به اين دليل است که مي خواهند با اين ابزار در درجه اول به مردم خود در راستاي تعالي و رشد فرهنگي خدمت کنند.
وي، به هجمه نرم فرهنگي دشمن اشاره کرد و افزود: دشمن از همه امکانات خود براي ضربه زدن به ارزشهاي انقلاب بهره مي گيرد تا به امنيت و فرهنگ ما آسيب وارد کند و بايد ضمن هوشياري و با پرهيز از مسايل حاشيه اي، اجازه سوء استفاده به دشمن ندهيم.
سوقندي گفت: بهتر است فضاي فرهنگي، هنري و سينمايي کشور را براي جلوگيري ازانحراف، به سمت جهت گيري کلي نظام و خطوطي که نظام ترسيم کرده است، ببريم.
وي افزود: دولت دکتر احمدي نژاد اولويت کاري خود را به بخش فرهنگ و هنر داده که اين توجه تاکنون بي سابقه بوده و تشکلهاي هنري بايد تلاش کنند از اين فرصت طلايي نهايت استفاده را براي معرفي ارزشهاي انقلاب ببرند.
وي همچنين به جريان فتنه سال 88 اشاره کرد و گفت: اين جريان بخشي از انرژي کشور را از مسير سازندگي خارج کرد و امروزاگر ازبرخي به اصطلاح هنرمندان چنين کاري سر زده بايد بيايند و از خانواده معظم شهدا و مردم عذرخواهي کنند و مانع پيشرفت کشور نشوند.
سوقندي افزود: در نظام جمهوري اسلامي ديگر جايي براي بيان چنين حرکات ناپسندي نيست و همه بايد با اتحاد حول رهبري و در چارچوب قانون اساسي براي زنده نگه داشتن انديشه هاي ناب امام راحل (ره) تلاش کنيم.
او با اشاره به اينکه دنيا امروز تشنه ارزشهاي انقلاب اسلامي است، گفت: اين تشنگي را مي توان در انعکاس بيانات رهبر معظم انقلاب و رييس جمهوردر سازمان ملل ديد که رسانه ها در سطح گسترده آنرا پوشش دادند.
سوقندي گفت: امروز تشکلهاي نخبگان و هنرمندان بايد به فکر صدور پيام هاي انقلاب اسلامي به اقصي نقاط دنيا باشند زيرا دنيا تشنه انديشه هاي ناب اسلامي و انقلابي امام راحل است و از افکار انحرافي گريزان است.